Новим виконавчим директором київського інноваційного парку UNIT.City став французько-американський фахівець Домінік Піоте.

Роботу колишній директор інноваційної агенції Fabernovel US почне 1 жовтня, коли справи йому передадуть керівні партнери UNIT.City Максим Бахматов і Максим Яковер. Команда, яка раніше розвивала проєкт ВДНГ, залишиться в UNIT на рівні радників, заявив засновник Василь Хмельницький.

«Я починав карєру у Франції, працювавши у великих компаніях. 15 років тому я переїхав до США, щоб створити власний стартап. Мені вдалося його привести до успіху та продати проєкт», – розповідає новий СЕО UNIT.City Піоте.

Домінік Піоте 

«Можливо, ви про це не знаєте, але Україна досить відома у Кремнієвій долині. Ми знаємо, що найкращі інженери та розробники у Каліфорнії мають українське походження – наприклад, співзасновник WhatsApp Ян Кум. Оскільки ми переконані, що у сучасному світі великим компаніям потрібні навіть не гроші, а таланти, ми хочемо привести ці компанії в Україну», – додає Піоте.

«Суть нашого проєкту – створити кластер, де люди могли б працювати в Україні, а не виїжджати за кордон. В Україні про UNIT.City вже знають, але ми хотіли б, щоб про нас знали більше у світі. Тому після закінчення терміну дії контрактів керівників, після того, як вони успішно виконали свою роботу, ми вирішили вийти на інший рівень позиціонування. Для цього ми вирішили запросити Домініка, який має досвід роботи в екосистемах», – розповідає засновник Хмельницький.

«Мої перші обіцянки на посаді: якомога швидше вивчити українську мову та якомога швидше позбутися перекладача», – жартує Піоте. Новий СЕО додає, що планує презентувати свою візію розвитку проєкту 26 вересня на відкритті артхабу в UNIT.City.


 Інноваційний парк UNIT.City відкрили у 2017 році. Це перший проєкт в Україні у цьому форматі, що створює єдину екосистему для стартапів, ІТ-компаній та бізнесу. Сьогодні він налічує 150 резидентів. Його створення ініціював Василь Хмельницький.

 Інноваційний парк з 2017 року очолювали Яковер та Бахматов, що раніше розвивали проєкт ВДНГ. На запуску проєкту The Village Україна запитували у керівників про плани і розвиток UNIT.City.

Фото: UNIT.City