Український виробник систем безпеки Ajax Systems залучив 10 мільйонів доларів  інвестицій від нового фонду компанії Horizon Capital.

Фонд Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) викупив частину акцій раннього інвестора Ajax Systems – фонду SMRK, а також частину акцій менеджерів компанії.

«Партнерство з Horizon Capital є дуже важливою сходинкою на шляху досягнення наших цілей та амбітних планів зростання. Ajax Systems зростає дуже швидко, при цьому більше як 70% доходу надходить від експортних продажів до більш ніж 75 країн, переважно ЄС. Ми щасливі, що основу нашої команди складають українські інженери та розробники світового рівня, які горді результатами своєї роботи», – коментує засновник і директор Ajax Systems Олександр Конотопський.

Виробництво Ajax Systems у Києві, 2018 рік

«Ця угода ідеально відповідає нашій інвестиційній стратегії підтримки нового покоління українських підприємців-візіонерів. Це молоді сміливі чоловіки та жінки, які генерують ідею та вкладають у неї всю свою енергію, навички та пристрасть. Які завдяки таланту найкращих українських професіоналів створюють продукт світового рівня та конкурують на глобальній арені», – розповідає засновниця Horizon Capital Олена Кошарна.

Ajax Systems – виробник професійних систем безпеки, заснований у 2011 році. Продуктова лінійка складається  із понад 20 пристроїв для захисту приміщень і прилеглих територій, пожежної безпеки, захисту від повені, а також пристрої для автоматизації домашнього обладнання.

Офіс Ajax Systems у Києві, 2018 рік

Продукти компанії продають у понад 75 країнах світу. Вона має 5 патентів. 


 Виробляти охоронні системи на Куренівці, продавати в 70 країнах світу: читайте більше про те, як працює Ajax Systems.

Фото та обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна