Антимонопольний комітет України розпочав перевірку авіаперевізника МАУ через нові правила перевезення багажу, пише «Економічна правда» з посиланням на голову Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

Нові правила стали чинними з 15 січня 2019 року. Згідно з новими правилами, будь-які додаткові речі, які дозволяють перевозити всередині літака, потрібно пакувати в сумку чи рюкзак. Йдеться про ноутбук, пресу, фотоапарат, плед, товари із Duty Free та документи. Не пакувати можна лише сезонний верхній одягу і парасольку.

«В обґрунтуванні таких змін компанії посилаються на необхідність забезпечення дешевизни квитків. Але МАУ ніколи не позиціонував себе як перевізник-лоукостер. Ба більше, запровадження МАУ нових умов до перевезення ручного багажу ніяк не вплинуло на ціну квитків та якість послуг», – розповів Хмельницький.

В АМКУ додали, що за вчинення дій, визначених законом як недобросовісна конкуренція, накладають штраф у розмірі до 5% доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) компанії за останній рік.