Українські користувачі можуть здійснювати покупки онлайн через Google Pay в близько 6,5 тис. онлайн-магазинах, повідомляють у Google Україна.

Оплата можлива через українські системи Wayforpay і Portmone, які почали співпрацювати з Google Pay. Серед магазинів, де вже можна оплатити товари через додаток, «Алло», Іntertop, Yakaboo, goodwine та Decathlon. Над інтеграцією Google Pay в свої додатки також працює Uklon.

«Завдяки Google Pay при оплаті в інтернет-магазинах не потрібно щоразу заново вводити дані платіжної карти. Це скорочує час покупки: зручно як для користувачів, так і для онлайн-продавців», – коментує директор Google Україна Дмитро Шоломко.

Як оплачувати покупки онлайн за допомогою Google Pay (2019)

Google Pay не передає інформацію про банківську картку продавцеві. Якщо телефон буде втрачено, то користувач може віддалено заблокувати його за допомогою додаткового пароля або видалити всі дані. Блокувати картку не потрібно, бо її немає у смартфоні. 

Google Pay підключили вже 19 українських банків, а кількість точок, де можна оплачувати свої покупки через додаток, перевищує 200 тисяч.

Google запустив сервіс безконтактних платежів Android Pay в Україні у листопаді 2017 року. Згодом сервіс перейменували на Google Pay.

Обкладинка: Matthew Kwong/Unsplash