Креативна агенція Virtue Nordic створила гендерно нейтральний голос Q, який хочуть використовувати для голосових помічників, пише Dezeen.

Для цього компанія співпрацювала з лінгвісткою та дослідницею Копенгагенського університету Анною Йоргенсен для створення голосу. Дослідники зафіксували п’ять голосів, які не були безпосередньо пов’язані з чоловіками або жінками. Згодом їх змінили за допомогою спеціального голосового програмного забезпечення, щоб «нейтралізувати» голоси.

Модульовані голоси пройшли тестування в загальноєвропейському опитуванні, в якому взяли участь понад 4 600 учасників, де людей просили оцінити кожний голос за шкалою від 1 (чоловічий) до 5 (жіночий).

«Чоловічий голос використовується в більш авторитетних ролях, таких як банківські та страхові програми, жіночий – у більш орієнтованих на обслуговування ролях, наприклад, Alexa і Siri», – розповіли в Virtue Nordic.

За результатами тестування компанія обрала єдиний гендерно нейтральний голос, який складно ідентифікувати як чоловічий або жіночий.

Обкладинка: Flickr