Tesla провела офіційну презентацію нового бюджетного електрокросовера Model Y. В продажу дорожчі версії авто з’являться у 2020 році.

Найдешевша комплектація Model Y коштує 39 тисяч доларів, авто почнуть продавати пізніше – навесні 2021 року. Одного заряду має вистачити на 370 кілометрів.

Найдорожча Model Y коштує у США 60 тисяч доларів. На одному заряді авто може проїхати до 450 кілометрів. Передзамовлення на автівки вже відкриті.

Загалом доступно чотири версії Model Y. Авто за зовнішнім виглядом нагадує перший бюджетник Tesla – Model 3, однак новий електрокар більший, у нього панорамне лобове скло та він може вмістити до 7 людей у салоні, якщо додати третій ряд сидінь, пише The Verge. 


На початку березня 2019 року в Tesla заявили, що продаватимуть усі авто через інтернет. Так хотіли знизити ціни на електрокари на 6%.

Згодом у Tesla Inc заявили, що таки підвищить ціни на електрокари в середньому на 3%. Це зроблять для того, щоб зберегти більше роздрібних магазинів, ніж планувалося. Виявилося, що економія коштів від закриття магазинів становитиме лише половину очікуваної суми.

Фото: Tesla