У МАУ прогнозують, що Wi-Fi на борту літаків Boeing 777-200ER з’явиться навесні 2019 року. Про це повідомив президент компанії Юрій Мірошников, пише Delo.ua.

У МАУ технічно готові до запуску Wi-Fi на борту, затримки полягають у регуляторних питаннях, йдеться у повідомленні. Зокрема, МАУ потрібно отримати дозвіл на використання частот у діапазоні 14-14,5 ГГц.

Це потребує внесення до плану використання радіочастотного ресурсу та схвалення відповідних державних органів. Сьогодні проект постанови уряду узгоджують у Міністерстві інфраструктури та Державній авіаслужбі України.

У МАУ прогнозують, що ця частина проекту завершиться до кінця березня. Технічно у компанії готові до встановлення Wi-Fi на борту.

Інтернет планують запустити в далекомагістральних літаках Boeing 777-200ER. Вони виконуватимуть рейси до Нью-Йорка, Пекіна, Бангкока та інших міст.


Раніше в МАУ планували запустити інтернет у червні 2018 року. Потім перенесли на вересень минулого року. 

МАУ пропонуватиме пасажирам три інтернет-пакети: на 20 Мб за 7 доларів, на 50 Мб за 15 доларів і на 100 Мб за 23 долари. Для пасажирів бізнес-класу пакет інтернету вже буде включений у вартість квитка. 

У МАУ також зазначають, що ціни встановлювали у 2017 році і вони можуть змінюватись. Оплатити послугу можна буде прямо на борту за допомогою банківської карти.

Обкладинка: Fly UIA