Журнал Forbes назвав 10 мільярдерів, яким найбільше пощастило та навпаки не пощастило у 2018 році.

 Перше місце в списку бізнесменів-переможців посів засновников Amazon Джефф Безос. Його статки зросли майже на 28 мільярдів доларів, тепер вони становлять понад 127 мільярдів доларів.

 На другому місці в рейтингу переможців – засновник японського бренду Uniqlo Тадасі Янаї. Він збільшив свій дохід на 7 мільярдів доларів. У 2018 році дохід Янаї склав більше 27 мільярдів доларів.

 На третьому місці – президент нафтової компанії «Лукойл» росіянин Вагіт Алекперов. Його статки склали 19,5 мільярдів доларів. За рік вона збільшилися більш ніж на 4,5 мільярдів доларів.

Замикають десятку лідерів бізнесмени Білл Гейтс, який збільшив свої статки на 2,9 мільярдів і Ілон Маск з річним результатом в $ 2,8 млрд.

 Рейтинг мільярдерів, яким не пощастило, очолив засновник і глава Facebook Марк Цукерберг. Він втратив майже 19 мільярдів доларів. Статок Цукерберга оцінюється в 52,5 мільярдів доларів.

 На другому місці – засновник бренду Zara Амансіо Ортега. Він втратив більше 16 мільярдів доларів. Дохід засновника Zara в році, що минає склав понад 59,5 мільярдів.

 Замикає трійку невдах основний акціонер німецького виробника підшипників Schaeffler Георг Шеффлер, який втратив понад 10 мільярдів доларів. Його стан оцінюється в 35 мільярдів доларів.

Обкладинка: The Brian Solis/Wikimedia