У 2018 році Україна посіла 77 місце в рейтингу країн, найбільш придатних для ведення бізнесу, йдеться у рейтингу The Best Countries For Business журналу Forbes.

Всього у рейтингу представлена 161 країна світу. Поруч з Україною розташувалися Аргентина (76 місце) і Шрі Ланка (78 місце).

Найкращою  країною для ведення бізнесу фахівці Forbes  визнали Великобританію — вже вдруге поспіль. На другому місці — Швеція, на третьому — Гонконг. Останні місця посіли Центральноафриканська республіка (161) і Республіка Конго (160). Країни-сусідки України опинилися на таких позиціях: Польща — 34 місце, Росія — 55-е.

За рік Україна піднялася на три сходинки. У 2018 році Україна посіла 80 місце у рейтингу Forbes. Однак зараз у рейтингу враховано 161 країну, а роком раніше — 153.

Легкість ведення бізнесу фахівці Forbes оцінюють за такими критеріями: свобода торгівлі, захист прав власності, інновації, технології, бюрократія, корупція, оподаткування та інші.

Найбільше за рік наша країна просунулася вгору за критерієм «Захист прав власності» — зайняла в ньому 110 місце. Але при цьому за рік значно погіршився показник «Торгової свободи» — 71 місце.

Експерти Forbes рекомендують Україні поліпшити ділове середовище для залучення іноземних інвестицій, продовжити боротьбу з корупцією, розвивати ринок капіталів, приватизувати державні підприємства та провести земельну реформу.