Компанія Apple почала приймати заявки на участь у програмі Entrepreneur Camp.

Жінкам будуть читати лекції з дизайну та реклами, а також навчати їх розробці додатків для стартапів, які створили жінки. Програма почнеться в січні 2019 року.

Курс буде проходити в офісі в Купертіно (Каліфорнія, США – ред.) протягом двох тижнів.

Подати заявки на курс можуть команди, які вже мають прототипи додатку та хочуть застосовувати його з технологіями Apple. Взяти участь можуть до трьох людей з однієї команди (обов’язково двоє мають бути жінками, ще одна людина − будь-якої статі).

Після закінчення навчання всім випускникам гарантують підтримку з боку розробників Apple і подарують квитки на Worldwide Developers Conference − 2019.

«Apple прагне допомогти більшій кількості жінок взяти на себе керівні посади в технологічному секторі і за його межами.», − сказав генеральний директор Apple Тім Кук.

Компанія навела статистику, згідно з якою жінки-розробники за минулий рік отримали венчурні інвестиції в розмірі 1,9 мільярда доларів, в той час як чоловікам було дано більш 83,1 мільярда доларів.

Стартапи, засновані жінками, розвиваються в середньому на 35% швидше, ніж аналогічні проекти, які очолюють чоловіки.

Компанія планує проводити курс Entrepreneur Camp 4 рази на рік, і кожного разу в курсі зможуть взяти участь 20 команд. До першого набору потрапить лише 10 команд.