З 7 листопада в android-додатку Monobank можна відкрити валютні карти на долари та євро. В iOS-версії ця опція з’явиться пізніше. Про це у Facebook повідомив співзасновник проекту Олег Гороховський.

В оновленому додатку меню валютних карт розташоване зліва від балансу карти (де раніше містилася статистика витрат).

Віртуальну валютну карту можна завести безкоштовно, пластикова коштуватиме  150 гривень.

За словами Гороховського, валютні карти працюють з Apple Pay і Google Pay. Поповнювати їх можна безкоштовно, а на зняття готівки діє комісія 0,9%. Якщо власник зніматиме депозитні кошти, комісія не стягується.

У Monobank додали депозити в доларах і євро на термін 1, 3, 6 та 12 місяців. Депозит можна оформити зі щомісячною виплатою або капіталізацією відсотків та можливістю поповнення протягом терміну дії вкладу. Максимальна ставка в доларах – 5%, в євро – 4%.

Отримати відсотки можна буде на карту або в касах Universal Bank і «ТАСкомбанк». «Це одні з найвищих ставок на ринку. Наприклад, у «ПриватБанку» у річного доларового депозиту ставка 3%», – розповідає Гороховський.

У новій версії в Monobank з’явиться можливість переказувати кошти між картами в доларах і євро. В майбутньому банк також планує зробити безкоштовні перекази з валютних карт на гривневі. Нововведення запрацює наступного року, якщо дозволить законодавство, розповідають у банку.

Обкладинка: Monobank