Хмарний фотохостинг Flickr оголосив про зміну умов роботи, пише The Verge.

З 8 листопада у користувачів безкоштовного аккаунта зникне доступ до сховища на 1 терабайт простору. Flickr дозволить зберігати лише 1тисячу фотографій. Якщо користувачі не зітруть зайві знімки, то з 5 лютого їх будуть примусово видаляти до відповідності новому ліміту. Видалення почнеться з найстаріших фотографій.

Акцент у роботі фотохостинга зроблять на Pro-акаунті. Його вартість – 50 доларів на рік. При оплаті до 30 листопада діє знижка в 30% на перші 12 місяців.

Користувачі платних акаунтів отримають можливість завантажувати і зберігати необмежену кількість фотографій. Максимальну довжину відео збільшили з 3 до 20 хвилин, прибрали всю рекламу, додали «преміальний» рівень підтримки, а також запропонували партнерські знижки на сервіси Adobe, Smugmug, Peak Design.

Зміни у Flickr відбулись після того, як сервіс викупила компанія SmugMug. З 2005 по 2018 роки фотохостингом володіла корпорація Yahoo. Новий дизайн і 1 терабайт вільного місця з'явилися у Flickr в 2013 році. За заявами керівництва сервісу, найближчим часом сервіс отримає ще ряд значних змін.