Міністерство економічного розвитку створило законопроект, який пропонує спростити процедуру зміни реєстрації місця проживання для громадян.

Згідно із проектом, для зміни реєстрації необхідно буде подати лише одну заяву.  Наявну процедуру перевірки фактичного проживання людини за відповідною адресою скасують.

Також нова процедура дасть змогу змінювати місце проживання онлайн. Внесення відміток до паспортів про місце проживання буде необов’язковим і здійснюватиметься тільки за бажанням.

«Підхід до реєстрації місця проживання в Україні не змінювався ще з радянських часів. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви. Нова система базується на повній довірі громадянам з боку держави», – коментує заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.

Зазначається, що реєстрація місця проживання є однією із найпопулярніших послуг, а нововведення дадуть можливість зареєструвати місце проживання з мобільного телефона та оплатити це онлайн.

Обкладинка: Lonely Planet/Unsplash