Cпівзасновник корпорації Microsoft, американський мільярдер Пол Аллен помер у віці 65 років, пише ABC.

Аллен помер від рецидиву раку, від якого раніше нібито вилікувався. У 2009 році лікарі діагностували йому неходжкінську лімфому, від якої Аллен вилікувався завдяки курсу хіміотерапії.

«Внесок Пола Аллена в нашу компанію незамінний. Як співзасновник корпорації Microsoft, спокійно та наполегливо створивши чарівні продукти і досвід, він змінив світ. Наші серця зараз із родиною Пола та його близькими», – заявили в Microsoft.

За словами Білла Гейтса, Аллен був його справжнім другом, без якого Microsoft не існувала б.

«Пол був справжнім партнером і другом з наших перших днів у школі Lakeside та до нашого партнерства у створенні Microsoft і ще кількох благодійних проектів. Він любив говорити: «Якщо це може творити добро, ми маємо це зробити», – сказав Гейтс.

Пол Аллен і Білл Гейтс були шкільними друзями, які у 1970-х роках разом заснували компанію Microsoft. У 1983-му Аллен пішов з компанії, однак залишив частину акцій та місце у раді директорів. Після Microsoft Аллен почав інвестувати в інші компанії та займався благодійністю. За оцінками Forbes, його статки перевищували 20 мільярдів доларів.

Обкладинка: paulallen.com