У вересні стало відомо про найбільшу хакерську атаку на сервера Facebook. Зловмисникам тоді вдалося отримати особисту інформацію 30 млн користувачів. TechCrunch зібрало детальну інструкцію, як перевірити, чи не опинився ваш акаунт у числі зламаних.

Віце-президент Facebook Гай Росен розповів, що людей, які постраждали від зловмисників, можна поділити на три групи за інформацією, яку вони втритили. Для половини зламаних акаунтів втрата даних обмежилася лише номером телефону та електронною поштою. Інша половина зазнала більших втрат, у цих людей вкрали дані про пристрої, з яких використовується соцмережа, особисті дані з вказанням статі, мови, статусу стосунків, а також відомості про освіту, роботу та дату народження.

Ось як можна перевірити, чи не взламали часом і вашу сторінку свою сторінку на

Гай Росен рассказал, что пострадавшие от злоумышленников аккаунты можно разделить на три группы по типу информации, которая была похищена.

 Залогіньтеся на своїй сторінці і перейдіть в службу підтримки соцмережі за адресою: https://www.facebook.com/help/securitynotice?ref=sec

 Прогортайте до розділу «Is my Facebook account impacted by this security issue?»

 Служба підтримки видасть вам відповідь «так» або «ні». Якщо ваш акаунт був зламаний, над стрічкою новин на головній сторінці з'явиться ось таке повідомлення:

Якщо ваша сторінка була зламана, не обов'язково відразу міняти пароль чи відомості про ваші кредитки, оскільки, за словами авторів, хакери не отримали доступу до цієї інформації. Але наступного разу видання радить подумати, чи варто довіряти соцмережі особисту інформацію.