Організатора музичного фестивалю Fyre Festival Біллі Макфарланда засудили до шести років в'язниці за шахрайство, повідомляє Washington Post.

Також Макфарланду виписали штраф в 26,2 мільйонів доларів. Суддя виніс м’який вирок, адже державне обвинувачення просило для Макфарланда до 20 років ув’язнення.

Біллі Макфарланд розповів про підготовку до Fyre Festival в 2016 році. На фестивалі, який організатори називали «наступною Coachella», повинні були виступити Blink-182, Major Lazer і учасники лейблу Каньє Уеста.

Захід рекламували моделі Белла Хадід, Емілі Ратаковскі і Кендалл Дженнер.

Квитки на фестиваль коштували від 1,5 тисячі до 250 тисяч доларів. Організатори Fyre Festival обіцяли гостям зручні і красиві апартаменти, знаменитих артистів і їжу від шеф-кухаря.

За день до початку фестивалю більшість авіарейсів на острів, де повинен був пройти фестиваль, скасували. На фестиваль не приїхали музиканти, а замість апартаментів і смачної їжі гостей чекали намети і бутерброди.

У соцмережах після провалу фестиваль назвали Fure Festival Disaster.


 У березні 2018 року Біллі Макфарланд, який організував фестиваль Fyre, визнав провину в двох випадках великого шахрайства. Організатор заявив, що обдурив 80 інвесторів на 26 мільйонів доларів. Макфарланд також виявився пов'язаний з компанією, яка реалізовувала фальшиві квитки на фестивалі Coachella, Met Gala і Burning Man.

Обкладинка: Facebook