Wizz Air з 1 листопада 2018 року змінить правила провозу ручної поклажі, зменшивши габарити речей, перевезення яких включено в квиток.

Згідно з новими правилами, пасажири, які не купили пріоритетну посадку, зможуть взяти на борт тільки невеликий предмет з габаритами до 40х30х20 см.

У разі, якщо мандрівник візьме з собою сумку більшого розміру, її потрібно буде за гроші здавати в багаж.

Наразі пасажир без пріоритетної посадки з ручною поклажею з розмірами до 55х40х23 см повинен здавати її в багаж, проте плата за це не стягується.

Нові правила перевезення ручної поклажі та багажу. Інфорграфіка від Wizz Air

Мандрівники, які купили пріоритетну посадку, після набрання чинності нових правил, як і раніше, зможуть брати в салон літака один основний предмет з габаритами до 55х40х23 см і додатковий з розмірами до 40х30х20 см.

Також Wizz Air вводить нові правила провезення платного багажу 10 кілограмів з ціною від 7 євро.

Як компенсацію за незручності пасажирам, які встигли купити квитки до 10 жовтня на рейси після 1 листопада й не оплатили послугу пріоритетної посадки, Wizz Air безкоштовно додасть в бронювання безкоштовне перевезення 10 кілограмів багажу.

Пасажирам, які оплатили перевезення багажу за аналогічним бронюванням, безкоштовно додадуть у квиток пріоритетну посадку.

Обкладинка: Oleg V.Belyakov – AirTeamImages/Wikipedia