Найбільша мережа магазинів спортивних товарів у світі Decathlon відкриє перший магазин в Україні у «Рітейл Парку Петрівка» в Києві.

Відкриття магазину відбудеться навесні 2019 року, а його площа становитиме 2500 квадратних метрів. Про це кореспонденту The Village Україна повідомив генеральний директор Decathlon Україна Флоран Гійє.

«Україна – це суперкраїна для Decathlon, оскільки це найбільша країна у Європі. До того ж у вас є гори, море, а також протяжні сезони літа та зими, тобто можливість займатися спортом протягом усього року. Насправді це рідкість – таких країн не так багато», – заявив Гійє.

Також у Decathlon планують розширити виробництво в Україні. Раніше компанія виготовляла рукавиці для футбольних голкіперів у Китаї. Однак тепер усі рукавиці, які продають у європейських магазинах – українського виробництва. Також в Україні роблять взуття, лижі та ключки для хокею.

«Україна – дуже приваблива країна для Decathlon з точки зору виробництва. По-перше, у вас є фахові працівники, а також розвинене виробництво і великий масштаб ринку», – каже директор з виробництва в Україні Decathlon Жером Біанка.

«Під одним дахом ми зберемо продукцію від 30 власних брендів для 70 видів спорту – від футболу й бігу до хайкінгу й рибалки. Усі охочі зможуть випробувати будь-який виріб та протестувати його за межами магазину. Ми гарантуємо, що кожен користувач зможе отримати фахову пораду, тому що з кожним видом спорту в нас працює спортлідер – людина, яка займається цим спортом особисто і знає все про нього», – додає директор Decathlon Україна Розаріо Коццоліно.

Планів відкривати нові магазини у компанії поки немає. У Decathlon спершу будуть відстежувати фідбек і динаміку ринку в Києві та вже після цього ухвалюватимуть рішення.


 Нагадаємо, виробник спорттоварів Decathlone Group заявив про вихід на український ринок на початку вересня.

Decathlon Group – спортивний підрозділ французької компанії Association Familiale Mulliez, до якої також входить мережа супермаркетів і гіпермаркетів Auchan та будівельних гіпермаркетів Leroy Merlin.

У бренду Decathlon 1420 магазинів у 46 країнах.

Обкладинка: Edward Hands/Wikimedia