У компанії IKEA підтвердили локацію першого магазину у Києві. Магазин мають відкрити до кінця літа 2019 року, підтвердили The Village Україна у компанії.

Магазин шведського рітейлера з'явиться у новому ТРЦ Ocean Mall. Торговий центр мають відкрити у наступному році, поблизу Ocean Plaza.

«Україна – це дуже важливий ринок із великим ринком споживачів. Нашу компанію тішить позитивний тренд в українській економіці після непростого періоду 2015-16 років, а також реформи, які проводить уряд. До того ж ми знаємо, що в Україні є великий попит на продукцію IKEA», – коментує Стефан Вановербеке, головний виконавчий директор IKEA у Південно-Східній Європі.

Перша IKEA у Києві буде магазином нового міського формату. Його площа становитиме 6 тисяч квадратних метрів. У Києві також доставлятимуть товари додому та буде можливість самовивозу.

У київській IKEA буде представлено понад 7 тисяч найменувань продукції.  У першій хвилі наймуть в Україні 120 людей – 60 у магазині, 60 у логістиці.

ІКЕА буде дотримуватися гендерного балансу при підборі кадрів і гарантуватиме рівну оплату і можливості кар'єрного зростання чоловікам і жінкам.

Після відкриття першого магазину у компанію оцінюватимуть можливість відкриття інших магазинів у країні та вихід в електронну комерцію. Однак говорити про вихід у інші міста поки зарано, йдеться у повідомленні.

Обкладинка: High Contrast/Wikimedia