Квитковий оператор Concert.ua розповідає, як не стати жертвами шахраїв при купівлі квитків.

Маркетинг-директор компанії Дмитро Чінь виділив кілька порад, як розпізнати сайти квиткових аферистів:

 Невелика відвідуваність сайту, порівняно з іншими квитковими операторами. Такі сайти створюють до першої великої афери, а не на кілька років. Перевірити це можна на сервісі similarweb.com.

 Сайт не має SSL-сертифікатів безпеки. Якщо в адресному рядку у браузері поряд з адресою сайту немає іконки закритого замка – краще там квиток не купувати.

 Невеликий асортимент. Офіційні квиткові оператори реалізують квитки на сотні подій одночасно. На фейкових сайтах продають лише на кілька концертів.

 У сайту немає доказів щодо легального статусу. Якщо ви не можете отримати від сайту доказів про легальний статус продажу квитків на подію – краще не купувати там квитки.

У Concert.ua також радять не купувати квитки з рук, навіть якщо отримуєте бланк. Справжній квиток та підробка можуть бути зовнішньо схожими та навіть мати дійсний штрихкод, але вони не дозволять пройти на подію.

Зліва – підробка, справа – оригінал/Concert.ua

Нещодавно під час концерту Imagine Dragons шахраї продали сотні квитків через фейкового квиткового оператора e-ticket.in.ua. Також квитки реалізовували через акаунти в Instagram та на OLX.

Аферисти використовували підроблені квиткові бланки найбільших квиткових операторів України.

Обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна