Оператор мобільного зв’язку «Vodafone Україна» запустив систему мобільної ідентифікації – Mobile ID. Від 23 серпня ним можуть скористатися всі корпоративні абоненти оператора, повідомляє AIN.

Mobile ID дає змогу використовувати електронний цифровий підпис (ЕЦП) з допомогою мобільного телефона. Поки що бізнес-клієнти Vodafone отримають  віддалений доступ тільки до корпоративних інформаційних ресурсів, а також зможуть підписувати документи в системах електронного документообігу.

Планується, що впродовж кількох місяців завдяки Mobile ID абоненти отримають доступ в інтернет-банкінги найбільших українських банків, портали самообслуговування страхових компаній, до державних сервісів для отримання довідок, виписок, оформлення заявок, субсидій, пільг, декларацій, підписання петицій.

У грудні 2017-го технологію Mobile ID почав тестувати «Київстар». Оператор обіцяв можливість електронної ідентифікації для отримання послуг двох державних реєстрів: Держгеокадастру та онлайн будинку юстиції.


 Mobile ID – це технологія, яка дає змогу проводити електронну ідентифікацію особистості. Електронний цифровий підпис, ідентифікаційний код, паспортні дані та інша особиста інформація власника телефона – записуються на SIM-карту нового покоління.

обкладинка: unsplash