Як повідомляв CNBC з посиланням на засновника інвестиційної компанії BK Capital Management Браяна Келлі, у кав’ярнях мережі Starbucks можна буде використовувати криптовалюту при оплаті.

Оплата нібито буде здійснюватись через спеціальну платформу для криптовалют Bakkt. Розробкою сервісу займаються компанії Starbucks, ICE, Microsoft, BCG та інші.

Платформа Bakkt використовуватиме Microsoft Cloud, на базі якого буде створена відкрита глобальна екосистема для цифрових активів.

Спершу Bakkt будуть використовувати для торгівлі та конвертації криптовалют. Тобто буде автоматично обмінювати криптовалюту на американські долари для оплати товарів і послуг у мережі кав’ярень Starbucks.

Згодом представники компанії спростували інформацію про розрахунок криптовалютою, повідомляє Motherboard. Зазначається, що мережа справді працює над розробкою Bakkt, але проект не має стосунку до роботи кав’ярень.

Попри це, компанія хоче допомогти людям знайти місце, де вони зможуть витрачати криптовалюту або обмінювати її на долари. Роль компанії у роботі над проектом обмежується консультуванням у розробці механізму роздрібних операцій з електронними грошима.

Обкладинка: Dmitry Schemelev/Unsplash