Компанія Facebook повідомила, що викрила нову спробу політичних маніпуляцій у соцмережі напередодні виборів до Конгресу США, що відбудуться у листопаді 2018-го, пише Reuters.

Facebook вже деактивував 32 підроблених сторінки й акаунти Facebook та Instagram. При цьому, хто стоїть за цією інформаційною кампанією, поки що не називають, оскільки дослідження триває. Але натякають на «російський слід».

Зазначається, що понад 290 тисяч акаунтів Facebook підписалися щонайменше на одну із викритих сторінок. Також було витрачено близько 11 тисяч доларів на рекламу.

У Facebook виявили підозрілу активність стосовно двох подій, організованих викритими пабліками, – контрпротестного мітингу у Вашингтоні Unite the Right II та кампанії проти агентства імміграції і митного контролю #AbolishICE.

У листопаді 2018 року у США переобиратимуть нижню палату Конгресу – Палату представників, а також третину складу Сенату. Також відбудуться місцеві вибори у низці штатів.


Раніше повідомлялось, що Facebook надсилатиме рекламодавцям політичної реклами листи з кодом підтвердження на фізичну американську адресу. Цей захід покликаний нівелювати втручання Росії у вибори до Конгресу США.

Нагадаємо, що спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив 13 громадян Росії у втручанні з допомогою Facebook у президентські вибори США 2016 року. Згідно з розслідуванням, російські агенти викрадали номери соцдопомоги та іншу інформацію американців і використовували її для створення банківських та PayPal-рахунків, щоб придбати онлайн-рекламу.

обкладинка: unsplash