Міжнародний онлайн-майданчик для пошуку репетиторів Preply, розроблений українською компанією, залучив 4 мільйони доларів інвестицій.

Основним інвестором виступив берлінський венчурний фонд Point Nine Capital.  Також в раунді взяли участь такі інвестори: Артур Костен (Booking.com, 2003-2012), RTAVentures VC (Польща), Маріуш Гралевскі (DocPlanner, Польща), Пшемислав Гацек (Grupa Pracuj, Польща), Diligent Capital Partners (Україна) і SMRK (Україна).

«Ми раді стати частиною успішного портфоліо Point Nine Capital. З їх допомогою ми зможемо досягти нових вершин на шляху до своєї мети – допомагати людям впевнено розмовляти. Наступного року ми плануємо стати провідним маркетплейсом для пошуку приватних репетиторів з іноземних мов у світі», – каже Кирил Бігай, співзасновник та головний виконавчий директор Preply.

У планах компанії – розвивати нові продукти, зокрема календар Preply, опції миттєвого бронювання, а також запуск мобільного додатку. Крім цього, фінансування дозволило Preply відкрити другий офіс в Берліні і наростити команду senior-фахівців.

 Preply була занована у 2012 році з офісами в Києві та Берліні. 2015 року стартап пройшов акселераційну програму Techstars Berlin. У 2016-му компанія залучила 1,3 мільйона доларів. Ці кошти дали змогу збільшити її присутність на міжнародних ринках з 5 до 15 країн, а кількість реєстрації користувачів на місяць зросла втричі. На платформі представлені 25 тисяч репетиторів, які викладають 40 мов 100 тисячам учнів у понад 160 країнах світу. У 2017-му Preply пройшов відбір у південнокорейський інкубатор.


Раніше повідомлялось, що український додаток InkHunter, який дає можливість «приміряти» татуювання, пройшов відбір до американської акселераційної програми Y Combinator. А український сервіс з пошуку плагіату Noplag та екостартап Effa потрапили до акселераційної програми Starta Accelerator у США.

Обкладинка: Preply