Президент корпорації Microsoft Бред Сміт звернувся до уряду США з проханням обмежити використання технології розпізнавання облич для захисту громадян від тотального стеження. Заява опублікована в блозі компанії.

Сміт зазначає, що ця технологія стає дедалі розвинутішою та дає можливість урядам стежити за громадянами без їхнього відома. Він звертається до конгресу США з проханням розробити регулюючий закон.

Уявіть уряд, що відстежує, куди ви ходили за останній місяць, без вашого дозволу та відома. Уявіть базу даних з іменами всіх учасників політичної демонстрації, що порушує саму суть свободи слова. Уявіть полиці магазинів, які використовують технологію розпізнавання облич, щоб ділитися інформацією про те, який товар ви купили.

Раніше ми бачили це в науковій фантастиці та популярних фільмах на зразок «Особливої ​​думки», «Ворога держави» або «1984», але зараз це стає реально можливим.


Раніше працівники компанії Amazon написали листа її власнику Джеффу Безосу з проханням припинити постачати уряду США програмне забезпечення для розпізнавання облич Rekognition. Вони зазначають, що поліція використовує технологію проти мігрантів та афроамериканських активістів.