У Львові почали будувати Innovation District ІТ Park. У суботу, 30 червня, заклали перший камінь комплексу будівель та стартували будівництво. Інноваційний парк на перехресті Стрийської та Чмоли займатиме 10 гектарів. Тут працюватимуть 14 000 людей.

Комплекс IT Park складатиметься з 6 офісних будівель класу А (164 000 квадратних метрів загалом) та трьох бізнес-центрів. Тут розташують готель на 150-200 номерів. Обіцяють облаштувати торгівельний та спортивний центри, фуд-корт, конференц-зали.

Важливим елементом IT Park має стати освітній кампус площею 4 000 квадратних метрів. Тут розмістять лабораторії: вільний доступ до них матимуть львівські студенти та викладачі.

Ще до старту будівництва 60% площі парку зарезервували ІТ-компанії, каже Андрій Павлів голова Наглядової Ради Львівського IT Кластеру та CEO компанії N-iX.

За даними IT Research 2.0, 91% керівників IT компаній у Львові бракує місця для подальшого розширення бізнесів, вони хотіли б переїхати у більш просторі та комфортні офіси.

Ініціатором проекту у 2015 році став Львівський IT Кластер — спільнота з більше 80 львівських ІТ компаній. Будуватиме проект канадійська компанія Brookfield Asset Management.


В лютому 2018 у Львові відкрили десятиповерховий «розумний» будинок для ІТ-фахівців – IT House з автономним опаленням, сонячними колекторами та Wi-Fi з мінімізованим випромінюванням.