Національний банк України домовився про співпрацю зі світовою компанією захисту банкнот Crane Currency, що дозволить українському Банкнотно-монетному двору приймати іноземні замовлення.

«Наш Банкнотно-монетний двір має повний цикл виготовлення грошей, від розроблення дизайну до виробництва захищеного паперу та, власне, друку банкнот. У кооперації з Crane Currency ми готові запропонувати свій досвід та виробничі потужності для виготовлення грошових знаків на замовлення інших країн», – зазначає глава Нацбанку Яків Смолій.

У компанії Crane Currency вважають, що угода з Нацбанком України стане основою для розширення спільних довгострокових проектів.

Річна потужність виробництва Банкнотно-монетного двору України становить майже 2 мільярди банкнот, зазначають у Нацбанку.


 Crane Currency є партнером більш ніж 50 центральних банків (США, Великобританії, Швеції, Мексики, Нігерії, Малайзії, Індії та інших), яким постачає захищені банкноти, банкнотний папір та захисні елементи. Зокрема, для США компанія постачає банкнотний папір майже 140 років.