Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що планує створити сайт для оцінки рівня правдивості журналістських матеріалів та довіри до їх авторів. Ресурс він планує назвати Pravda.

За його словами, сайт «має бути захищений від ботів та викривати тих, хто залучає фейкові акаунти для дезінформації».

Для визначення актуальності своєї ідеї підприємець створив опитування у Twitter, де пропонує проголосувати «за» чи «проти» ресурсу – 87% користувачів висловились «за».

Раніше Ілон Маск оголосив про намір створити медіа-імперію з назвою Thud. У березні видання The Daily Beast повідомило, що Маск хотів купити сайт фейкових новин The Onion, але у підсумку найняв кількох його ключових співробітників «для роботи над новим секретним проектом».

Серед інших реалізованих або запланованих проектів Маска – компанії PayPal, Neuralink, The Boring Company. В рамках останньої він має намір будувати тунелі під містами, створювати великі будівельні блоки для зведення, зокрема, єгипетських пірамід у натуральну величину, а також реалізував «вогнемети на випадок зомбі-апокаліпсису». Також підприємець заявляв про намір створити кондитерську компанію.

обкладинкаThe Henry Ford / flickr