Велика Британія може запровадити податок на одяг з нейлону та поліестеру задля боротьби з пластиковими відходами, пише Bloomberg.

У листопаді Міністерство фінансів Британії оприлюднить новий бюджет, у якому може бути закладена низка нових податків. У рамках програми боротьби з пластиковими відходами до 2042 року Британія сподівається вирішити цю проблему.

Підвищення податку на синтетичні волокна протягом п’яти років підштовхне виробників одягу і торговців використовувати міцніші матеріали і тканини, щоб знизити ймовірність вимивання часток пластику в Світовий океан під час прання, стверджує директор Green Alliance Дастін Бентон. Утім, за його словами, використання бавовни і вовни не зможе розв’язати проблему через їхню високу вартість.

У 2015 році Великобританія ввела податок у розмірі 5 пенсів на купівлю поліетиленових пакетів у супермаркетах, що сприяло скороченню їх використання на 83% уже за перший рік.

Крім того, Британія планує оподаткувати використання пластикових соломинок, вушних паличок та інших одноразових пластикових виробів. Нещодавно країна  також анонсувала заборону вологих серветок.

обкладинка: Hannah Morgan / unsplash