Компанія Google показала бета-версію операційної системи Android P, яку планує  випустити її восени 2018 року, пише The Verge.

В Android P з’явиться можливість управління жестами, що вже реалізовано в iPhone X. На екрані залишиться лише одна кнопка для управління, а кнопка «назад» буде з’являтися тільки при використанні додатків.

Крім цього, в операційну систему буде вбудований штучний інтелект, який допоможе збільшити ефективність смартфона. Нейромережа вивчатиме поведінку людини і зупинить додатки у фоні, які користувач не запускає в цей час доби, підлаштується до того, як він виставляє яскравість.

На екрані додатків з’являться «Дії» – кнопки, які виконують певну операцію в різних додатках, але в одне натискання. Наприклад, якщо користувач викликає таксі щовечора, то в цей час система покаже йому кнопку, яка зайде в додаток і відразу викличе таксі додому.

Також в Android P додали функцію, яка допоможе власнику контролювати час користування додатками, зокрема соцмережами. На екрані буде з’являтися інформація про кількість сповіщень за день і час, витрачений на мобільні додатки. Користувач зможе встановлювати ліміт на перебування в окремих соцмережах і месенджерах.

Смартфони, на яких нова ОС буде доступна на старті: Essential Phone, Oppo R15 Pro, Nokia 7 Plus, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi, Mix 2S, Vivo X21, OnePlus 6 (ще не вийшов), Google Pixel і Google Pixel 2.


 Раніше Google представив оновлення Gmail, у якому змінив дизайн і покращив систему безпеки.