Британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica закривається після скандалу з витоком даних у Facebook, пише ВВС.

Компанія втратила багатьох клієнтів та вимушена була заплатити великі штрафи після того, як скандал із соцмережею набув такого розголосу.

Фірму звинуватили у неналежному використанні даних користувачів соцмережі від імені її клієнтів. Ймовірно, ці дані могли використовуватись під час передвиборчої агітації Дональда Трампа на президентських виборах у США.

«Незважаючи на незмінну впевненість компанії у тому, що співробітники Cambridge Analytica діяли етично і законно, розголос у медіа зробив недоступними для нас усіх клієнтів та постачальників. У результаті більше неможливо продовжувати керувати компанією та бізнесом», – йдеться у прес-релізі Cambridge Analytica.


 Нагадаємо, що про витік даних користувачів Facebook стало відомо в березні 2018 року. Повідомляється, що жертвами стали понад 87 млн юзерів.

Після у Facebook ввели нові функції для захисту персональних даних. Однак Цукерберг заявив, що на вирішення цієї проблеми їм знадобиться кілька років.

Обкладинка: Тім Беннет/Unsplash