Компанія Google оновила дизайн пошти Gmail, систему безпеки та додала функцію самознищення листів.

Офіційний запуск нової версії планували лише через два тижні, однак певні функції компанія вже відкрила для користувачів.

За даними компанії, свіжий інтрефейс з’явиться вже сьогодні, а інші додаткові функції будуть оновлюватись протягом найближчих тижнів.

В оновленій версії пошти з’явиться функція Snooze, яка дає змогу бачити непрочитані листи на початку списку.

Якщо отриманий або відправлений лист довго залишається без відповіді, то сервіс надсилатиме підказки з діями, які потрібно виконати.

Якщо на лист можна відповісти короткими фразами, Gmail запропонує автоматичні «інтелектуальні відповіді» (Smart Reply). Функція, за даними розробників, допоможе пришвидшити листування.

У новому Gmail будуть приходити більш помітні сповіщення про потенційно небезпечні листи: великі червоні банери.

Також на пошті з’явиться режим конфіденційності. Він дозволить надсилати листи, які не можна пересилати, копіювати, завантажити чи надрукувати. Також для таких листів можна буде вибрати «термін життя»: після закінчення певного часу лист буде знищено автоматично.

За даними компанії, новий дизайн буде поступово відкриватись для користувачів різних країн. Для цього потрібно натиснути на знак налаштувань у правому верхньому кутку пошти та перевірити на наявність пункту Try the new Gmail.

Якщо новий дизайн вам не сподобається – ви завжди можете повернутися до класичної версії сервісу.

Обкладинка: Blog.google