Соцмережу Facebook у Росії можуть заблокувати до кінця 2018 року, розповів в інтерв’ю російській газеті «Известия» глава «Роскомнагляду» Олександр Жаров.

«До кінця 2018 року ми проведемо перевірку компанії, і є кілька пунктів, які повинні бути виконані: локалізація баз даних російських громадян на території Росії, видалення всієї забороненої інформації – а вони вже значно спізнюються за термінами – і дотримання інших законів. Якщо нічого з цього або що-небудь з цього не буде виконано або російська держава не буде поінформована про намір провести такі дії, то, очевидно, постане питання про блокування», – сказав Жаров.

Крім того, робота сервісів Amazon і Google на території Росії також опинилася під загрозою через блокування Telegram, у рамках якого закрили доступ майже до половини IP-адрес сервісу Amazon, які використовував Telegram для уникнення блокування. «І для Amazon, і для Google це, безумовно, серйозний виклик: якщо розглядати набір IP-адрес, то, наприклад, 6 мільйонів IP Amazon – це практично половина з усіх, які у них в принципі є. Всього їх близько 13 мільйонів. Тобто, за великим рахунком, вони зараз вирішують питання, чи будуть працювати на території РФ, чи ні», – сказав глава «Роскомнагляду».


 16 квітня «Роскомнагляд» почав блокувати Telegram на території Росії, згідно з рішенням суду.

 20 березня «Роскомнагляд» направив Telegram повідомлення з вимогою надати Федеральній службі безпеки Росії ключі для шифрування інформації, на що Павло Дуров відповів, що погрози заблокувати месенджер «не дадуть результатів». «Роскомнагляд» звернувся до суду.