Компанія Ілона Маска Boring Company, яка планує будувати транспортні підземні тунелі, залучила 113 мільйонів доларів інвестицій, повідомляє TechCrunch.

У раунді взяли участь близько 30 інвесторів, однак ні імена, ні інші деталі угоди не розкривають. Утім, Bloomberg пише, що основна частина коштів (близько 100 мільйонів) була отримана від самого Маска, а решта грошей – від інших співробітників компанії, а жоден венчурний інвестор або зовнішні інвестори не брали участь у раунді.

Нещодавно Ілон Маск оголосив про зміну концепції стартапу Boring Company: тепер підземні тунелі будуть призначені для велосипедистів та пішоходів, а не для машин, як планувалося раніше.

Наразі Boring Company очікує на дозволи на будівництво від місцевої влади. Раніше вона отримала офіційний дозвіл уряду США на буріння першого тестового тунелю.

Водночас Boring Company реалізувала 20 тисяч екземплярів вогнеметів «на випадок зомбі-апокаліпсису» і заробила близько 10 мільйонів доларів. А наприкінці березня Маск анонсував новий продукт Boring Company – набір будівельних блоків для створення скульптур і будівель у натуральну величину, подібно до конструктора LEGO, які виготовлятимуть із каміння, що лишатиметься після буріння тунелів між містами.