Засновник Facebook Марк Цукерберг втратив більше як 5 мільярдів доларів через скандал щодо розслідування, яке стосується витоку даних 50 мільйонів користувачів соцмережі. Про це повідомляє Forbes.

«Вартість акцій компанії впала на 37 мільярдів доларів. Цукербергу належить 16% акцій Facebook. Наразі його статок налічує 69,6 мільярда доларів», – йдеться у повідомленні.

У середині березня The Guardian і The New York Times опублікували серію розслідувань про компанію Cambridge Analytica. У розслідуванні йдеться, що компанії вдалося зібрати інформацію про поведінку 50 мільйонів американців у Facebook, щоб потім продавати їм таргетовану політичну рекламу.

За інформацією видання New York Times, дані користувачів збиралися без їхнього дозволу.

Cambridge Analytica – консалтингова компанія, що брала участь у передвиборчій кампанії Дональда Трампа. Пост віце-президента в ній обіймає Стів Беннон, колишній радник Трампа. Співвласник компанії – мільярдер Роберт Мерсер, також підтримував Трампа. Cambridge Analytica створює рекламу в соцмережах, аналізуючи дані користувачів; серед її клієнтів політики і великі корпорації.