За разультатами опитування пасажирів у Польщі українську авіакомпанію МАУ назвали найдешевшою в країні. Вона обійшла європейських лоукостерів Ryanair, Wizz Air, easyJet та авіакомпанію Qatar Airways, повідомляє ЦТС з посиланням на опитування польського авіаційного порталу Pasazer.

Перше місце у рейтингу віддали МАУ через дешеві авіаквитки на далекомагістральних рейсах із пересадкою в Києві, зокрема на популярних у польських пасажирів напрямках: Бангкок, Нью-Йорк, Близький Схід або Центральна Азія. Крім того, компанія пропонує привабливі ціни при завчасній купівлі квитків, не пропонує харчування на коротких маршрутах та продає квитки без урахування зареєстрованого багажу.

Щодо європейських лоукостерів, то поляки незадоволені доплатами та штрафами, які змушені платити після купівлі квитка, кажуть експерти Pasazer: «Попри дуже низькі базові тарифи, пасажири повинні доплачувати за все додаткові послуги. Це суб’єктивна проблема – навіть при доплатах ціни на квитки лоукостерів часто лишаються конкурентними. Проте оцінка мандрівників погіршилася, оскільки у підсумку їм доводиться платити більше, ніж вони очікують від реклами або їм здається на початку процесу бронювання».

Частка МАУ на польському ринку пасажирських авіаперевезень становить 0,48%, згідно з даними за 2016 рік. Українська компанія літає в Польщу за двома напрямками: Київ – Варшава і Київ – Краків.

Опитування провели з 1 грудня 2017 року по 25 лютого 2018 року спільно з онлайн-сервісом з продажу квитків eSky.pl. Кількість респондентів: 7694 особи.