Переможець перших торгів, що відбулися через систему ProZorro.Sale, орендував місце у м’ясному відділі Бессарабського ринку за 9 010 гривень строком на 3 місяці.

«Продаж торговельних місць на комунальному ринку – пілотний проект для Києва. Відбувся лише перший аукціон. Але вже сьогодні зрозуміло, що, продаючи торговельні місця в такий спосіб, можна не лише забезпечити рівні умови для кожного підприємця, який хотів би торгувати на Бессарабці, а й збільшити надходження до бюджету міста», – каже директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Андрій Мельничук.

Участь в аукціоні взяли два учасники: фермерське господарство «Байрон Агро» та підприємство «Грін Лайн ЮА». У двох із трьох раундів переможець торгів «Байрон Агро» підвищував ставку лише на 10 гривень. Стартова ціна лоту становила 1615 гривень.

Раніше в КМДА повідомляли, що стартова вартість торгового місця становитиме – 4 701 гривню в овочевому або фруктовому відділах та 4 842 гривні – у м’ясному.


 У Києві підприємець придбав на біржових торгах право на розміщення точки вуличної їжі біля метро «Арсенальна» за рекордну для міста ціну – 840 тисяч гривень.