Кіберполіція виступила за легалізацію в Україні криптовалюти, майнінгу та використання технології «блокчейн» у державному та приватному секторах. Також у відомстві наголосили на необхідності оподаткування операцій та ідентифікації власників криптовалютних гаманців.

«Попри те, що по суті існування й обіг криптовалюти базується на основах фінансової піраміди, кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти в Україні, а також процесу її майнінгу (щонайменше, це прирівняти її до електронних коштів)», – йдеться у повідомленні відомства.

«Зловмисники активно використовують її для анонімізації своїх злочинних дій, – каже голова кіберполіції Сергій Демедюк. – Усі операції з криптовалютою в Україні мають бути з обов'язковою ідентифікацією власника криптовалютного гаманця, оскільки основною проблемою правоохоронців у світі є саме підтвердження права власника гаманця володіти ним».

Якщо держава не може визначити статус криптовалюти, то повинна офіційно заборонити її обіг, вважають в кіберполіції.

Нагадаємо, що Національний банк України визначився зі статусом криптовалюти і не визнає її ані валютою, ані платіжним засобом. Позицію підтримала Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку: «Немає жодного інформаційного супроводу, відсутній будь-який захист прав інвесторів».


 Україна увійшла до переліку з 14 країн, які є лідерами із впровадження блокчейну, згідно зі звітом The Networked Hotbeds of Blockchain.

зображення: Кіберполіція