Business Insider склав список найкращих стартапів, запущених у 2017 році.

Brandless

Фото: Brandless

Інтернет-магазин, який продає усі товари за ціною 3 долари за кожен. Усі товари не брендовані, і Brandless не повинен платити так званий податок на бренд. Засновники онлайн-магазину Ідо Леффлер і Тіна Шаркі орієнтуються на міленіалів: вони переконані, що молоде покоління оцінить прості і якісні продукти в непомітній упаковці, які можна легко замовити онлайн.

Стартап уже залучив 50 мільйонів доларів від Cowboy Ventures, Redpoint Ventures, Google Ventures та інших фондів.

LimeBike

Фото: LimeBike

Сервіс байкшерінга LimeBike дає можливість залишати велосипеди не на спеціальних станціях, а де завгодно. Наприклад, користувач може залишити байк під деревом – наступний користувач знайде його через додаток і забере. LimeBike вдалося залучити 62 мільйони доларів при оцінці компанії в 225 мільйонів. Це, зазначає Business Unsider, робить стартап одним з найдорожчих серед запущених у 2017 році.

Obsidian Security

Фото: Obsidian Security

Гібридні хмарні системи набирають популярності серед корпоративних клієнтів: вони дають змогу пов’язувати внутрішні сервери компанії з хмарними сервісами від Amazom, Google та іншими. Стартап Obsidian Security використовує машинне навчання і штучний інтелект, щоб гарантувати безпеку при використанні таких систем.

Obsidian Security вже залучила 9,5 мільйонів доларів. У ході останнього раунду її оцінили в 27 мільйонів.

Devoted Health

Фото: John Moore / Getty Images

Стартап заснували вихідці з великої компанії AthenaHealth. Сервіс покликаний допомогти літнім людям стежити за здоров’ям. Технології дають можливість стежити за страховкою і легко розбиратися з документами.

Стартап залучив 67,41 мільйона доларів і був оцінений у 295 мільйонів. За даними PitchBook, Devoted Health став найдорожчим стартапом року.

Orchid Labs

Фото: Orchid Labs

Orchid Labs розробляє технологію, завдяки якій користувачі можуть отримувати доступ до інтернету без нагляду або цензури.

Його система заснована частково на технології блокчейнів, системі цифрової книги, яка лежить в основі криптовалют, включаючи Bitcoin. Але не лише один продукт робить Orchid Labs популярним стартапом. Компанія також є піонером у новому процесі залучення венчурного капіталу під назвою SAFT.

Orchid Labs є однією з перших компаній, що базуються на блокчейні для роботи з венчурними компаніями, використовуючи цю техніку фінансування. Його успіх міг би задати тон на ринку й показати, як такі угоди йдуть у майбутнє.

Socrates AI

Фото: Socrates.ai

Стартап розробив технологію на основі штучного інтелекту, що допомагає співробітникам орієнтуватися у всіх аспектах роботи компанії: від системи бонусів до деталей документообігу. Користувач може спілкуватися з чатботом, який замінює безліч програм і сервісів. За задумом творців це допоможе боротися з бюрократією та спростити майже всі робочі процеси. Socrates AI залучив 16 мільйонів доларів і був оцінений у 44 мільйони.

Essential

Фото: Brian Ach/Getty

Смартфон від творця Android Енді Рубіна. Essential Phone був одним з перших смартфонів з екраном без полів, він має магнітний роз’єм, який дає змогу користувачам легко підключати аксесуари. Після збільшення фінансування на 330 мільйонів доларів і обіцянки нового продукту Smart Home, Essential залишається «гарячим стартапом».