Українські поштові оператори просять президента ветувати закон, який обмежує кількість міжнародних поштових відправлень, з яких не стягується податок на додану вартість, пише «Інтерфакс».

Компанії заявляють, що скорочення до трьох кількості міжнародних відправлень, зробить неможливою роботу експрес-перевізників і поштових операторів, каже в.о. гендиректора «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Серед недоліків впровадженого обмеження поштові оператори називають можливе підвищення цін на послуги доставки міжнародних відправлень, значну вартість, потенційну появу нових корупційних схем.

До звернення долучилися «Укрпошта», «Нова пошта», «Інтайм», «ТММ Експрес», Aramex, Meest Group, Delievery Group та Українська асоціація директ маркетингу.

За рішенням Верховної Ради протягом одного календарного місяця може бути максимум три безподаткових пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Сумарна вартість відправлень за місяць – до 150 євро. З четвертої посилки стягуватимуть податок, мито та акциз.