Служба безпеки України повідомила, що «відомий бренд одягу» фінансує незаконні збройні формування в самопроголошеній «ЛНР». Про це йдеться в заяві спецслужби.

У повідомленні СБУ прямо не говориться, що йдеться про Gloria Jeans, однак на опублікованих спецслужбою фото на пакеті частково видно логотип цього бренду.

«Українська правда», посилаючись на власні джерела, також стверджує, що йдеться про Gloria Jeans.

«Правоохоронці встановили, що ділки організували виробництво продукції на тимчасово не підконтрольній українській владі території Луганської області. Виготовлений товар реалізовувався у мережі фірмових магазинів по всій території України. За інформацією спецслужби, ділки сплачували «податки» до так званих державних органів «ЛНР», гроші використовувалися, зокрема, на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків», — йдеться у повідомленні.

Фото: СБУ

За результатами обшуків в офісах та складських приміщеннях у Київській, Харківській, Одеській та інших областях встановлено, що виробництво продукції відбувалося на виробничих потужностях, розміщених на тимчасово окупованій території Луганщини.

У СБУ додали, що виробники одягу підробляли документи щодо виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн і на їх підставі ввозили товар через митний кордон України для реалізації.

Фото: Wikimedia