Київський апеляційний суд відхилив скаргу держкомпанії «Нафтогаз України» щодо відмови відповідати на журналістський запит «Української правди». Про це повідомляє у Facebook журналістка Тетяна Козирєва.

«"Нафтогаз" так не хоче оприлюднювати свої контракти з лобістами, що пішов до апеляційного суду, щоб оскаржити нашу з Олександром Бурмахіним перемогу у першій інстанції. За іронією долі, "Нафтогаз" програв і апеляцію також», — йдеться у повідомленні.

У своїй апеляційній скарзі держкомпанія просила Київський апеляційний адміністративний суд скасувати рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким той зобов’язав "Нафтогаз" розглянути запит Козирєвої повторно і таки надати відповідь у межах закону «Про доступ до публічної інформації».

Як повідомляє «Українська правда», запит «Нафтогазу» надіслали в ході проведення журналістського розслідування щодо американських лобістів.

У відповіді на запит «Нафтогаз» аргументував ненадання контрактів тим, що, по-перше, запитувавна інформація є не публічної, а комерційною, а подруге, що НАК «Нафтогаз» не є розпорядником інформації у розумінні ЗУ «Про доступ до публічної інформації».