Марк Цукерберг в онлайн-трансляції розповів, що Facebook вдалось виявити активність російських фейкових акаунтів, для поширення політичної реклами у соцмережі під час минулих американських виборів президента.

Засновник соціальної мережі Facebook поділився наступними кроками, які буде робити компанія щодо розслідування російського втручання у президентські вибори:

 Facebook активно співпрацює з американськими чиновниками і допомагає їм розслідувати можливе втручання російської влади у вибори президента США. їм вдалося зафіксувати активність РФ у соцмережі через покупку політичної реклами з російських фейкових акаунтів. Вся отримана інформація була направлена американському спецпрокурору. Також було повідомлено Конгрес.

Компанія не буде викладати докази у публічний доступ зараз, але розраховує на те, що уряд опублікує їх, коли розслідування буде завершено.

 Facebook продовжує досліджувати, що сталося у соцмережі під час цих президентських виборів. Вони будуть і надалі шукати групи та організації з Росії та інших країн пострадянського простору, аби зрозуміти, як вони використовували інструменти соцмережі. «Ці розслідування триватимуть деякий час, але ми продовжимо ретельний огляд».

 Політична реклама у Facebook стане «прозорішою». Необхідно буде повідомляти, хто заплатив за рекдаму, а користувачі зможуть переглянути сторінку рекламодавця і подивитися, які рекламні компанії він запускає у Facebook.

Також компанія збільшить інвестиції у безпеку, буде більш інтенсивно обмінюватися інформацією з іншими технічними компаніями щодо подібних загроз.

«Ми будемо продовжувати працювати з урядом, щоб зрозуміти повний обсяг російського втручання, і ми зробимо все для забезпечення вільних та чесних виборів у світі», – підсумував засновник Facebook.