Онлайн-платформа для пошуку репетиторів Preply пройшла відбір у південнокорейський інкубатор K-Startup Grand Challenge (KSGC).

Українська команда увійшла в список з 50 кращих кандидатів і відправляється в індустріальний комплекс Pangyo Techno Valley.

Програма K-Startup Grand Challenge позиціонується як перший крок до азіатського ринку.

«Частина нашої команди вже в Сеулі, і ми почали роботу над запуском в Південній Кореї. Наступними ринками будуть Індія, Японія і Китай», - коментує СЕО та співзасновник компанії Кирило Бігай.

В цілому на KSCG-2017 подали 1515 заявок з 118 країн.

Протягом чотирьохмісячної програми учасники матимуть доступ до офісного простору, лекцій, менторську підтримку в форматі тет-а-тет.

У програмі: коуч-сесії, присвячені корейській та азіатській бізнес-культурі, юридичним аспектам ведення бізнесу, патентів, оподаткуванню, а також зустрічі з представниками місцевих компаній.


У акселератора KSGC широкий профіль сфер діяльності стартапів: біотехнології, штучний інтелект, логістика, digital-контент тощо. Головним критерієм вважають якість і перспективність ідеї.

KSGC співпрацює з п'ятьма акселераторами: CNT TECH, N15, Shift., SparkLabs і Venture Port. Команди KSGC потенційно зможуть співпрацювати з Samsung, LG, Hyundai Motors.

50 учасників KSGC отримають 12 000 доларів на проживання протягом чотирьох місяців і по 833 доларів за участь. ТОП-25 будуть нагороджені призами у розмірі 27 000 доларів. Чотири кращі команди зможуть отримати гранти в розмірі від 6 000 до 100 000 доларів.

Preply — маркетплейс для занять з онлайн-репетиторами. Почав роботу в Україні в квітні 2013 року. Компанією керують три засновника: CEO Кирило Біга, CTO Дмитро Волошин і Product Designer Сергій Лук'янов.

Компанія працює в CША і країнах Європи. На майданчику навчаються понад 100 тисяч учнів, послуги надають 50 тисяч викладачів. Маркетплейс містить пропозиції від репетиторів іноземних мов, шкільних предметів і творчих дисциплін.

Preply є випускником TechStars Berlin. З 2016-му Preply став одним з десяти українських стартапів-учасників конференції TechCrunch Disrupt в Сан-Франциско.