Міжнародний аеропорт «Львів» під час переговорів з Ryanair відхилив кілька вимог компанії, але уклав контракт з лоукостером до того, як керівництво повідомило про відмову заходити в Україну. Про це заявила генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми зняли кілька вимог. У перший рік вони пропонують тільки базовий договір, всі інші вимоги, про які говорив «Бориспіль», розглядаються вже у наступні роки (зокрема, вимоги стосовно прибутку і землі під готель — ред. )», — сказала вона та заявила, що шкодує з приводу того, що компанія заявила про відмову літати до Львова без угоди з «Борисполем».

Як повідомляють журналісти «Радіо Свобода», з посиланням на слова заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, після заяви про відмову заходити на український ринок, мер Львова направив лист до Ryanair з заявою про готовність співпрацювати, незалежно від рішення по «Борисполю».

Користувачі в той же час повідомляють, що 12 липня компанія надіслала листи тим, хто бронював заздалегідь квитки на рейси зі Льовову, з інформацією, що рейси скасовано, а вже 13 липня, надійшов новий лист, в якому пропонується оформити повернення грошей, яке буде проведено протягом 21 дня, або безкоштовно перебронювати квитки на рейси з навколишніх аеропортів.

 Після тривалих переговорів Ryanair зупинив продаж квитків по українському напряму і опублікував заяву про скасування домовленостей щодо виходу на український ринок.