Ірландський лоукостер Ryanair оголосив про вихід з України через те, що в компанії не змогли дійти згоди з українським аеропортом «Бориспіль». Відповідна заява опублікована на сайті авіаперевізника.

«Ми скасували запланований прихід до України після невиконання київським аеропортом угоди, яку підписали у березні цього року із Міністерством інфраструктури, посадовими особами аеропорту та чинним генеральним директором аеропорту паном Рябікіним», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що окрім 4 нових маршрутів з Києва скасували також 7 нових львівських маршрутів.

«На жаль, Київський аеропорт вирішив захистити авіаквитки за високу ціну (у тому числі Міжнародні Авіалінії України) та позбавив українських споживачів доступу до найдешевших у Європі квитків», — зазначають в компанії.

У компанії вибачаються перед клієнтами, які забронювали авіаквитки і обіцяють зв'язатися з ними по електронній пошті та повернути гроші за скасовані рейси.

 Раніше генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявив, що контракт з ірландським лоукостером можуть не підписати, якщо він буде невигідним аеропорту.