СБУ проводить обшук за статею про «Фінансування дій, вчинених з метою зміни чи повалення конституційного ладу». Інформацію підтверджує речниця СБУ Олена Гітлянська.

«СБУ підтверджує, що проводить санкціоновані обшуки в офісі інтернет-провайдера ТОВ «Дабл-ю нет Україна». Слідчі дії відбуваються у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК України: «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України», - сказано в повідомленні.

Раніше на сайті Wnet опублікували позицію щодо наказу президента про розширення санкцій. Оператор заявив, що готовий виконувати наказ, в разі прописання механізму його впроваждення.

«На даний момент ні в Указі № 133/2017, ні в Законі України «Про санкції» немає чітко визначеного і описаного механізму щодо обмеження в доступі користувачам мережі Інтернет до заборонених ресурсів і сервісів, які вказані в переліку. Залежно від обраного державними органами механізму впровадження цієї заборони, компанія Wnet визначить подальші кроки і додаткові ресурси для виконання цього Указу», - йдеться в повідомленні.

Також в Wnet зазначили, що реалізація Указу матиме фінансові збитки, які вплинуть на підвищення вартості послуг зв'язку.

 Раніше Кіберполіція закликала повідомляти про ігнорування провайдерами рішення щодо блокування російських сайтів.