The Village Україна публікує підбірку Business Geek – новини українського та світового бізнесу.

У цьому випуску – акумулятор, який заряджається за 5 хвилин, колаборація задля створення безпілотних авто, відмова від mp3, WannaCry та інші новини.

Акумулятор-п’ятихвилинка

Ізраїльська компанія StoreDot на виставці CUBE Tech Fair в Берліні презентувала новий акумулятор для надшвидкої зарядки. Представники компанії заявили, що повністю зарядити новий акумулятор можна лише за 5 хвилин. Новинка може використовуватися в смартфонах і електромобілях. В компанії планують почати серійне виробництво батарей в 2018 році.

Відмова від mp3

Фраунгоферський інститут інтегральних схем, який розробив формат кодування звуку в mp3, припинив програму ліцензування цього формату. Строк дії останнього патенту на mp3 закінчився 23 квітня. Як заявили представники інституту, зараз доступні більш ефективні аудіодеки з розширеними функціями.

Скрипти для роботи з соцмережами

Київський програміст опублікував власні скрипти для оптимізації роботи з соціальними мережами. За їх допомогою можна відстежувати ботів, неактивних користувачів серед друзів, відписуватися від груп, слідкувати за тим, хто поширює дописи.

Нова хвиля вірусу WannaCry

Хакерський вірус WannaCry вже паралізував комп’ютерні системи у 150 країнах і продовжує поширюватися в Азії. WannaCry шифрує файли користувача і вимагає від 200 до 600 доларів викупу.

«Тейлсіттер» для невеликих суден

Американська компанія Swift Engineering здійснила успішне випробування нового безпілотного літального апарату Swift020, який виконаний по схемі «тейлсіттера» – апарату, які злітають вертикально і приземляються на хвіст. Його розробляли спеціально для суден та кораблів з невеликими палубами. Планується, що апарат довжиною в трішки більше 12 метрів зможе перевозити вантажі масою до 226 кілограм на відстань до 1,1 тисячі кілометрів. Літак не можуть використовувати перевезення боєприпасів.

Swift020/Swift Engineering

Lyft і Waymo об’єдналися задля створення безпілотних авто

Компанії Lyft та Waymo, яка є підрозділом Alphabet, підписали угоду про спільну розробку безпілотних авто. Представники компаній підтвердили новину, проте відмовилися повідомити деталі.