Yarema Dental – сучасна стоматологічна клініка в центрі Києва, яку заснував Ярема Міклош. За словами команди, вона відповідає європейським стандартам стоматологічної практики, має інноваційне обладнання та спеціалізується на складних випадках лікування.

The Village Україна разом з Yarema Dental розповідають, як стоматолог Ярема Міклош побудував інноваційний бізнес, які послуги надають у клініці й навіщо у стоматології кав’ярня та картинна галерея.


Ярема Міклош

засновник стоматологічної клініки Yarema Dental


Про історію створення Yarema Dental

Усе почалося в далекому 2004 році. Я закінчував університет, мене чекала інтернатура й доросле життя з багатьма невизначеностями. Тоді я взяв у батьків 300 доларів і домовився з інженером про ремонт радянської установки УС-30, що у відділенні терапії обласної стоматологічної клініки, де я мав проходити інтернатуру.

Перед тим, на конференції Лодзі, такі установки я бачив серед експонатів у музеї стоматології. Але моя була найкраща: у ній було все, навіть пропелер, який улітку дув холодним повітрям. Тоді я вперше відчув себе господарем своєї справи.

Далі я орендував кабінети, збирав команду, а згодом вирішив створити Yarema Dental. Клініку ми відкривали чотири роки. Це не орендоване приміщення, хотілося зробити все якісно й технологічно. Тому спочатку ми чекали, коли побудують будинок, а потім робили ремонт. Для мене ця справа – шлях усього життя, результат щоденної праці. Бо на все обладнання, приміщення й інше потрібно близько 730 тисяч доларів. Зрозуміло, що відразу ці кошти назбирати не вийде, тому я заробляв поступово.

Мені завжди хотілося робити зуби у класному естетичному місці, бо ми робимо усмішки – це помітна частина тіла людини. Тому хочеться звертатися до пацієнта через естетику, мистецтво, смачну каву. Важливий і сам простір: усі двері у нас прозорі, а панорамні вікна, що виходять на вулицю, ми майже ніколи не завішуємо шторами. Це створює відчуття легкості. Такі деталі спонукають до естетики в роботі, тому, звичайно, це все відбивається на усмішках.

Такі деталі спонукають до естетики в роботі, тому, звичайно, це все відбивається на усмішках

Про спеціалістів і цінності команди

У нашій команді сім лікарів. І хоча в клініці є все із сучасного обладнання, її сила – у людях, які є носіями ДНК компанії, її цінностей. Тому ми постійно працюємо з персоналом: проводимо збори, персональні зустрічі, влаштовуємо корпоративний team building і навчання співробітників усередині компанії.

Усі наші лікарі мають досвід лікування від 10 років, а ще вільно володіють англійською мовою на рівні B2 або C1, щоби надавати лікування іноземцям. Досвід важливий, бо коли ти отримуєш освіту, то з нею отримуєш право лікувати. Але це не означає, що ти вмієш це робити.

При цьому насамперед лікар має бути людяним, доброчесним та освіченим. На ринку дуже багато обдурених людей, тих, хто не задоволений попередніми лікарями та клініками, тому ми просто добре робимо свою роботу та відповідаємо за результат.

Зараз я намагаюся брати на роботу одного спеціаліста за пів року, аби людина поступово поглинала нашу культуру. Для мене важливо, щоби люди, які потрапляють у Yarema Dental, відчували нашу атмосферу турботи до пацієнтів.

А ще розділяли наші цінності, адже для нас важлива якість, чесність, відповідальність і прозорість, уміння працювати в команді та ставити потреби пацієнтів на перше місце, а ще постійне вдосконалення та саморозвиток. Бо наші переваги перед численними конкурентами у знаннях та інноваціях, тому лікарі клініки постійно розвивають свою професійність і компетенції.

Досвід важливий, бо коли ти отримуєш освіту, то з нею отримуєш право лікувати. Але це не означає, що ти вмієш це робити

Узагалі, є певні константи здорових зубів: вони мають бути чистими та рівними, тобто стояти у правильному положенні

Про послуги та ставлення до естетичної медицини

Покоління людей, які пережили радянську стоматологію, і ще років 10 стоматології незалежної України, часто психологічно травмовані болем і мають фобії щодо лікування зубів. Їх змушували надягати бахіли, але їх не лікували. Вони виживали не завдяки медицині, а всупереч їй. І цим людям ми допомагаємо реалізувати мрію про гарну, натуральну посмішку.

Ми покриваємо абсолютно всі види лікування, але спеціалізуємося на складних випадках. Це пацієнти, які мають проблеми зі зміною прикусу, інтегруванням імплантатів, нарощуванням кістки, лікуванням кореневих каналів тощо. Буває, що людям відмовляють в інших клініках, а ми за це беремося, бо знаємо, що з цим робити.

Узагалі, є певні константи здорових зубів: вони мають бути чистими та рівними, тобто стояти у правильному положенні. Це основі постулати здоров’я. У клініці ми не пропагуємо вініри, відбілювання й інші естетичні процедури. Для наших пацієнтів вони не першочергові, для них головне, щоби зуби були здоровими. І якщо вони хочуть робити усмішку, то ми працюємо над цим, але так, аби не нашкодити здоров’ю. Тобто ми працюємо в тандемі з естетикою та функцією, намагаємося дотримуватися цього балансу. Адже зуби – це насамперед орган, що допомагає пережовувати їжу. Вони мають бути не тільки красивими для посмішки, а й функціональними.

Якщо у вас нескладний випадок, то первинна консультація в Yarema Dental триває близько години. Цього достатньо, щоби розробити план лікування. Уже під час першого візиту ми зробимо вам фотодіагностику, мікроскопічне дослідження зубів, рентгенологічне обстеження, поверхневий аналіз прикусу, визначимо пародонтологічний статус, а також вивчимо історію хвороби. Після цього ми запропонуємо вам план реабілітації.

Про кав’ярню та колекцію картин у Yarema Dental

Краса породжує красу, мистецтво – естетику, а смак – вишуканість. Мені важливо, щоби все було красивим, адже тільки так можна створити гарну усмішку. Тому у своїй клініці я вирішив відкрити мінікав’ярню тільки для наших пацієнтів. Оскільки я зі Львова, то кава для мене дуже важлива, вона має бути найкращою. Так я познайомився з Володимиром Задиракою й ми втілили новий проєкт «One love coffee for small business», щоби клієнти могли пити смачну каву у стоматології.

Артдилер Ігор Абрамович допомагає нам підбирати картини для нашої артгалереї, у якій ми змінюємо експозиції раз на пів року. Так ми популяризуємо українське мистецтво. Крім того, на роботі ми з командою проводимо дуже багато часу. І для нас важливо, щоби місце, де ми перебуваємо, було затишним, гарним, естетичним. Тож певною мірою робимо це й для себе: це наш другий дім.

Краса породжує красу, мистецтво – естетику, а смак – вишуканість

«Зараз багато питань щодо того, чому в офісах потрібно це мистецтво. Наприклад, на Заході в офісах компаній можна часто побачити картини. Так вони показують те, чим вони живуть, що їх цікавить, а ще – що їх хвилюють не тільки гроші та заробіток. Загалом ми живемо в час, який українсько-данський художник Сергій Святченко назвав часом естетичного здивування. У людей мало часу на відвідування музеїв, додайте сюди ще обмеження через коронавірус. Тому така пропаганда мистецтва в офісах – певний розвиток, підлаштований під нові реалії. Ми вже двічі змінювали картини, плануємо змінювати втретє. Вирішили робити це раз на пів року. Зараз обираємо картини молодих художників, формуємо колекцію, досліджуємо. Але на це потрібен час, тому зараз Ярема обирає ті картини, які його зворушують, лягають до душі. Зазвичай на початку всі картини обирають на емоціях. А вже потім дізнаються більше про художника, занурюються в мистецтво, обирають картини за напрямами й темами»,

– артдилер Ігор Абрамович

Більше про клініку

Матеріал підготовлено за підтримки