Щорічну вересневу презентацію нових продуктів провела компанія Apple. Серед головних анонсів – нові покоління iPad та Apple Watch. The Village Україна розповідає, що показали на презентації в Купертіно.

Два нові Apple Watch

Apple Watch Series 6 – нове покоління розумного годинника від Apple. 

Apple Watch використовує оптимізований процесор, встановлений в iPhone 11. 

Вартість нової моделі – від 399 доларів. 

Серед нових функцій – можливість вимірювати рівень кисню в крові користувача. Це опція, що дозволяє показувати основні показники серцево-судинної системи, кажуть в Apple. Додають, що це особливо важливо, оскільки порушення рівня кисню можуть свідчити про перші стадії респіраторних хвороб. 

Також оновили Apple Watch Faces – колекцію аватарів для персоналізації розумного годинника. 

Уперше показали також додаток Apple Fitness+: це застосунок Apple, що дозволяє дивитися відео з порадами для спортивних тренувань на iPhone чи iPad і водночас стежити за показниками вашого тіла на Apple Watch. Зокрема, у програмі передбачені тренування для велоспорту, веслування та йоги, а також вправи для початківців. Вартість підписки – 10 доларів на місяць. Доступним застосунок стане до кінця року.

Окрім того, показали Solo Loop – ремінець для Apple Watch у семи різних кольорових варіантах.

Apple Watch Se – оновлена базова версія розумного годинника, яку назвали за аналогією зі спрощеними версіями iPhone. SE вдвічі швидша за Apple Watch Series 3, має підтримку мобільного зв’язку та водонепроникний корпус з алюмінію, що пройшов процес повторної обробки. 

Ціна на модель стартує з 279 доларів, водночас на найстарішу дійсну модель Apple Watch Series 3 встановили цінник від 200 доларів. 

Нові iPad

Apple оновили лінійку планшетів iPad до десятого ювілею пристрою й показали восьме покоління iPad та оновлений iPad Air. Усього за десятиріччя продали понад 500 мільйонів iPad, додали виробники. 

Новий iPad використовує чип A12 Bionic, що дозволяє проводити 5 трильйонів операцій на секунду. 

Планшет має нову операційну систему iPadOS 14. 

Стартова ціна – 329 доларів. 

Новий iPad Air має оновлений дизайн з екраном діагоналлю 10,9 дюйма. Touch ID винесли вгору на верхній бік, цей сенсор називають найменшим і найбільш чутливим з усіх в історії Apple.

iPad Air використовує чип A14 Bionic, він працює завдяки 11,8 мільярдів транзисторів і може проводити 11 трильйонів операцій за секунду. Це дозволяє поліпшити продуктивність у процесах на зразок редагування відео чи обробки фото, кажуть в Apple. 

Передзамовлення на нові iPad почнуться завтра, стартова ціна iPad Air – 599 доларів.

Apple One

Також Apple запропонували єдиний сервіс підписки на основні сервіси компанії. Оформити індивідуальну підписку на музичний сервіс Apple Music, стримінговий сервіс Apple TV+, магазин відеоігор Apple Arcade і сховище даних iCloud можна за 14,95 доларів на місяць. Також пропонують підписку для родини по 19,95 доларів.

Преміальна версія підписки (29,95 доларів на місяць) – це чотири основні сервіси, новий додаток Fitness+ та Apple News. Підписку Apple One активують восени.

Також 16 вересня активують оновлену версію iOS, серед її особливостей –поліпшена продуктивність і нове групування віджетів. 

Обкладинка: Apple